torstai 30. heinäkuuta 2015

Inspiraatiota etsimässä

Tänään en ole ommellut, kun piti puuhailla ihan muuta. Kaiken muun lisäksi kävin uimassa, luin blogeja (yritän saada melkein vuoden lukemukset vähintäänkin selattua läpi seuraamistani blogeista, mikä on melkoisen mahdoton tehtävä, kun kaiken aikaa tulee uusia postauksia).

Sitten innostuin valokuvista. Ensin ihastuin Felicity Quiltsin Felicityn eleettömään mustavalkoiseen omakuvaan (postauksen loppupuolella). Sitten kiinnostuin YouPatchista, edullisesta ohjelmasta, joka laskee kuvasta värit ja jopa tilkkukoon. Tästä olikin lyhyt matka muistaa, että osaavat ne muutkin kuvaohjelmat pikselöidä ja tehdä mosaiikkia, vaikka eivät ihan tilkun kokoa laskekaan.

Olen aikoinaan kokeillut Gimpillä kuvan pikselöimistä (edellisessä blogissani täällä), joten seuraavaksi halusin kokeilla muita ohjelmia. Picasalla onnistuu nopeat kuvan korjaukset, kuten värien palauttaminen luonnolliseksi, horisontin suoristaminen ja kuvarajaus, mutta ohjelman pikselöintitaitoon en ollut erityisemmin tyytyväinen.

Sen sijaan Sumopaintin  (https://www.sumopaint.com) nettiversiolla saa aika hauskoja värisommitelmia jo pelkästään erilaisia mosaiikkifilttereitä käyttämällä.


Lakastunut gerbera - alkuperäinen kuva

Muokkauksen kohteeksi otin aikoinaan nuutuneesta gerberasta ottamani valokuvan.
Kokeilin kaikkia filttereitä kukkakuvaan. Niistä sitten valitsin joitakin itseäni eniten miellyttäviä versioita. 


Sama gerberakuva Sumopaintin erilaisten filttereiden avulla muokattuna: 


 Arrows1




Brahma 






Triangle





Cube




Octagon




Parquet 1





 Pyramid1 





Pyramid 2




Turtle 


Innostuin tästä uudesta leikkikalustani melkoisesti. Gerberakuvakokeilun perusteella uskon, että pikselöimällä omia kuvia ja säätämällä kuvien värejä saan huikeita tilkkutyömalleja käden käänteessä.  Erityisesti minua jäi kiehtomaan gerberakuvan vaaleiksi jääneet alueet, joissa oli aavistuksenomaisesti näkyvissä melkoinen määrä erilaisia valkoisen sävyjä - haluaisin houkutella myös ne näkyville. 

Tämä oli vasta alkua, ohjelmalla on varmaan muitakin tilkkutöihin sopivia ominaisuuksia, kunhan hieman kokeilen. Vaikka olen leikkinyt Sumopaintilla aikaisemmin, nyt vasta sovelsin sitä ensimmäisen kerran tilkkutyömielessä. 


Jatkoa tälle blogikirjoitukselleni:

Toinen osa: Inspiraatiota etsimässä, lyhyt Sumopaintin käyttöohje.

Kolmas osa: Inspiraatiota etsimässä 3 - Värien muokkaus (Adjustment)

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Brahma on kaunis ja harmoninen pyöreine muotoineen. :)

      Se on myös näistä ehkä vaikeimmin toteutettavissa pyöreytensä ja ylimääräisten ulokkeittensa (kolmoita ylä- ja alareunassa) vuoksi.

      Poista
  2. Tunnustus täältä ja haastettakin. Hieno blogisi! http://mellunhollywool.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. En ota kuitenkaan haastetta vastaan.

      Poista