sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Valmis: Afrikkalaisia kukkia -peitto ja kaksi kauppakassia


 Afrikkalaisia kukkia -peitto on valmis. Virkkasin reunuksen juhannuksen aatonaattona ja höyrytin peiton juhannuspäivän iltana, siis eilen. Samalla päättelin viimeisimmät unohtuneet langat. Tänään piti olla kuvauspäivä luonnon helmassa, mutta vettä on satanut niin paljon, ettenviitsi lähteä ulos painavan peiton ja kameran kanssa.

Kangasvarastoni eivät pienentyneet juurikaan tämän peiton vuoksi, sillä innostuin ostamaan uusia, kauniinsinisiä lankoja. Mikään ei kuitenkaan ole liian hyvää, kun omasta äidistä on kyse.




Kuvausassistentti käy kärsimättömäksi. Ihmekö tuo, peitto painaa 3,5 kg.



Päästin kuvausassistentin lepäämään. 









Voi olla, että tulee halvemmaksi ostaa junaliput Jyväskylään ja viedä peitto perille 
kuin postittaa peitto. 




Afrikkalaisia kukkia
Koko: n. 150 cm x 220 cm
Villaa ja villasekoitelankoja, lähinnä 7 veljestä ja Svarta fåret
3447 g
Virkkuukoukku no 4
Ohje: kokonaiset kukat Käspaikka/Punomo,  puolikkaat kukat Talo&Koti 





Jos nyt aloittaisin uuden afrikkalaisia kukkia -projektin, mukailisin puolikkaita kukkia vieläkin enemmän. Ne ovat nimittäin luvattoman isoja puolikkaina. 













Kauppakassit 
Koko n. 34 cm x 39 cm
Kangas Enstex, kassit ovat vuorittomia, koska enstex on tukevaa kangasta. Ompelin sivusaumat edestakaissaumoina (Käspaikka). Toisessa kassissa on vetoketjullinen sisätasku (n. 18 cm x 20 cm).  Huolittelutikkinä olen käyttänyt kolmoisommelta.


Aikani tuijoteltuani silmät kovana kassintekovideoita Youtubesta - erityisesti Debbie Shoren ohjeet olivat minulle mieleen - ompelin harmaasta enstex-kankaasta kaksi kauppakassia. Olen käyttänyt viime aikoina aikoinaan Saksan-matkalta kulkeutuneita kankaisia kauppakasseja, joita olen pessyt ja paikkaillut (lähinnä ommellut kädensijoja paikoilleen). Kuopusta eivät kulahtaneet kassit miellyttäneet, joten otin asiakseni ommella kaksi kassia.

Tämä ei kuitenkaan jää tähän, sillä minulla on pino kassikankaita odottamassa kassinompelupuuskaa.

3 kommenttia:

  1. Kyllä on kainis peitto! On siinä virkkukoukku saanut heilua... Kuinka kauan peiton tekemiseen on mahtanut mennä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Myös minä olen tyytyväinen värivalintoihin.

    Peitto ei tosiaankaan valmistunut ihan hetkessä. Ensimmäiset blogimerkinnät afrikkalaisista kukista on helmikuulta 2013, mutta todennäköisesti olen aloittanut kukkien virkkaamisen vuodenvaihteessa. Välillä virkkasin ihan vimmatusti ja välillä oli pitkiäkin aikoja, jolloin työ ei edistynyt yhtään, kun en ensin oikein tiennyt, millaisen peiton haluaisin tehdä. Piti myös tehdä jotakin muuta välillä, etteivät kädet kramppaa ihan kokonaan.

    VastaaPoista
  3. Tämä on niin ihana! Sinivalkoisena värityskin miellyttää. Todella kaunis työ.

    VastaaPoista