torstai 14. helmikuuta 2013

Tasaraidat eivät käy aina ihan tasan, mutta mitä väliä



 Tasaraitoja. 
Ylivalottamatta mustasta ei erotu 
erityisemmin hyvin 
yksityiskohdat. 





Naisten sukat, koko noin 38

Lanka Seitsemän veljestä, petrolinvärinen tasaraita ja musta.
Langanmenekki yhteensä 117 g
Puikot 3½ sukkapuikot


Aloitteleva sukkatehtailija täällä, päivää.

Punainen villapaitani odottaa yhä puikoilla aikaa parempaa. Parin kuukauden sisällä on muutamia perheenjäsenten syntymäpäiviä, ja mikä olisikaan luontevampaa kuin omatekoinen lahja kullekin syntymäpäiväsankarille. Lankavarastoja penkoessani löydin ison kasan sukkalankoja, erityisesti mustia, ja kun minulla on tämä henkilökohtainen lankojen hyödyntämisprojekti, oli täysin luonnollista ruveta tekemään villasukkia nuorisolle. Ihan tarpeeseen tulevat.




Eilen sitten aloitin sukkamaratonin Seitsemän veljestä petrolinvärisellä tasaraidalla. Hyvin pian huomasin, että tasaraita ja minä emme oikein sovi samaan huoneeseen. Yksinään se tuntui tylsältä neulottavaksi, kun raidatkin tulivat itsestään. Lisäsin projektiin mustaa yksiväristä tehosteeksi ja siitäkös riemu syntyi, kun oli kahdenlaista raitasysteemiä. Purin ja neuloin yhtä vartta varmaan pari tuntia ennen kuin sain kyllikseni. Sitten vain päätin kylmästi jättää huomiotta petrolinvärisen langan värivaihtelun - yhtään pätkää langasta en katkaise saadakseni raidat täsmäämään. Oikean jalan sukassa raidat menevät kohtuullisen hyvin tasan, mutta vasemmassa tuli heittoja.




Tein perinteisen vahvistetun kantapään ja joustinneule jatkuu kärkikavennukseen saakka. Kokeilin tällä kertaa perinteistä lapaskavennusta, enkä ole oikein tyytyväinen siihen. Pitää muistaa päätellä silmukat tarpeeksi ajoissa, ettei tule samanlaista terävää hiippaa kuin lapasissa. Aina voin tietenkin palata takaisin vanhaan perinteiseen kavennussysteemiin.

Sukkaa sovitellessani huomasin sitten tehneeni liian pienet sukat kummallekaan pojalleni. Nuorempi poikani sai kyllä sukat kiskottua jalkaansa, mutta mieluummin pidän sukat itse ja teen pojille isommat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti